18.9 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Bariera plutitoare de pe Olt s-a rupt, din nou, la numai o zi după ce fusese remontată

Colectarea deșeurilor, imposibilă, pentru că bariera plutitoare se tot rupe

Nici bine nu a fost remonatată bariera plutitoare de pe râul Olt, din dreptul orașului Sfântu Gheorghe , că s-a rupt din nou. Incidentul a avut loc la numai o zi după ce aceiași barieră pentru colectarea deșeurilor a fost remontată, potrivit We Radio Sfântu Gheorghe. Inițial bariera a fost amplasată acum aproape doi ani de către reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna şi cei ai Asociaţiei „Mai Mult Verde”, în cadrul campaniei de ecologizare „Oltul cu apele curate”. Doar că anul trecut la finalul lunii mai, bariera a fost demontată pentru că s-a rupt.

Până acum bariera s-a mai rupt de două ori

Timp de mai multe luni s-au căutat soluţii pentru a putea fi reparată. Doar că din cauza faptului că are dimensiuni foarte mari, a fost nevoie de ajutor logistic pentru împachetarea şi transportul ei către o firmă care să o repare și să se asigure că este în perfecta stare de funcționare. Reprezentanții Fundației Comunitare Covasna au transmis în urmă cu câteva zile, într-o postare pe Facebook însoțită de mai multe imagini de la fața locului, că bariera poate fi montată la loc.

Bariera are o lungime de 16 metri și a fost amplasată în 2021

Și a fost montată, doar că în numai câteva ore, aceștia au revenit și au transmis că bariera s-a rupt din nou și trebuie reparată. Instrumentul care ar trebui să oprească circulația gunoaielor pe râul Olt, are o lungime de 16 metri și a fost amplasată în august 2021, la confluența râului Olt cu pârâul Debren în Sfântu Gheorghe. Ea a fost realizată pe comandă și donată Fundației Comunitare Covasna de către Asociația „Mai Mult Verde”, ca parte a proiectului „Oltul cu apele curate”.

Latest news
știri