13.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

FOTO | Vama Veche s-a transformat într-o groapă de gunoi după distracția de 1 Mai

Turiștii care au mers pe litoral în minivacanța de 1 Mai au lăsat dezastru în urma lor, iar plaja din Vama Veche seamănă cu o groapă de gunoi, conform Știrile PROTV.

În timp ce la Costinești a avut loc festivalul Beach, Please, unde mii de tineri au mers și s-au distrat, alții au preferat Vama Veche. Oficial, 10.000 de turiști ar fi fost în localitate, însă neoficial numărul acestora ar fi fost dublu.

Ieri dimineață (n.r. 1 Mai 2023) zeci de turiști stăteau pe plajă printre gunoaie. În unele locuri se formase chiar mormane. Pe nisip erau aruncate sticle, doze și diverse ambalaje. De asemenea, pe alocuri erau grămezi de cenușă, urmare a focurilor aprinse peste noapte.

Apele Române administrează plajele de pe litoral. Acestea, în urma unor licitații, sunt închiriate operatorilor de turism, care trebuiau să le amenajeze. Totuși, anul acesta, întârzierile pentru unele subsectoare de plajă din Vama Veche au fost întârziate. Plajele nu au putut fi amenajate de operatorii de turism și, drept urmare, aceștia nu sunt responsabili de starea lor. Administratorul, adică Apele Române, ar fi trebuit să se ocupe de curățenia acestor porțiuni de plajă.

Vama Veche, sufocată de gunoaie

Turiștii și-au arătat dezamăgirea față de dezastrul din Vamă pe rețelele de socializare. O internaută a postat imagini cu oameni care au strâns benevol gunoaiele.

„Vama Veche a fost sufocată de gunoaie în weekendul de 1 mai, pubelele pentru gunoi au lipsit cu desăvârșire, ori unde au fost amplasate, au fost insuficiente, containerele pentru depozitarea ambalajelor reciclabile montate de Primărie în anii trecuți pe faleza vămii fiind depozitate în curtea restaurantului „La Frontiera“, locație al domnului primar.

În felul acesta, Vama Veche va deveni doar o istorie a unei frumoase povești de mult apuse.
Cine își asumă responsabilitatea în astfel de situații nu se știe încă…“, a scris Ioana Bia Raicu.

Mai jos, imaginile postate de aceasta cu echipa unui antreprenor local care a strâns gunoaiele.

Sursă – Ioana Bia Raicu Facebook
Sursă – Ioana Bia Raicu Facebook
spot_img
Latest news
știri