31.2 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

Monitorizarea gripei aviare a devenit o cursă contra cronometru

Un nou subtip de gripă aviară, extrem de contagios, a apărut la păsările migratoare

Oamenii de știință care monitorizează răspândirea gripei aviare sunt din ce în ce mai preocupați de faptul că deficiențele în supraveghere i-ar putea lăsa cu câțiva pași în urmă în cazul izbucnirii unei noi pandemii, relatează Reuters citat de Adevărul.

Mulți dintre aceștia urmăresc noul subtip de gripă aviară H5N1 la păsările migratoare din 2020.

Totuși, răspândirea virusului la 129 de turme de vaci de lapte din 12 state americane indică o schimbare care ar putea apropia virusul de capacitatea de a se transmite între oameni.

Infecţii cu virusul gripei aviare au fost depistate şi la alte mamifere, de la alpaca la pisici de casă

Pare aproape ca o pandemie care se desfăşoară cu încetinitoru. În acest moment, ameninţarea este destul de scăzută. dar asta s-ar putea schimba într-o clipă”, a avertizat Scott Hensley, profesor de microbiologie la Universitatea din Pennsylvania.

Cu cât avertizarea cu privire la un salt la om este mai timpurie, cu atât mai repede oficialii din domeniul sănătăţii mondiale pot lua măsuri

Măsurile vor avea în vedere protecția oamenilor prin lansarea dezvoltării de vaccinuri, teste pe scară largă şi măsuri de izolare

Monitorizarea federală a vacilor de lapte din SUA se limitează în prezent la testarea turmelor înainte ca acestea să fie transportate dintr-un stat în altul.

Eforturile de testare ale statelor sunt inconsecvente, în timp ce testarea persoanelor expuse la bovinele bolnave este insuficientă, au declarat pentru Reuters oficiali guvernamentali din domeniul sănătăţii şi experţi în gripă pandemică.

spot_img
Latest news
știri