18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Primul Ambasador al viitorului Parc Național al Păcii este dirijorul principal al Filarmonicilor ”George Enescu” din București și ”Transilvania” din Cluj

Agent Green: ”Iubitorii de muzică au șansa de a-l vedea pe maestrul Bebeșelea dirijind aceasta simfonie pentru Filarmonica Banatul Timișoara vineri 4 august în Piața Unirii din Timișoara”

Organizația Agent Green a precizat că primul Ambasador al viitorului Parc Național al Păcii este maestrul Gabriel Bebeselea, dirijor principal al Filarmonicilor ”George Enescu” din București și ”Transilvania” din Cluj și îndrăgit de marile scene ale lumii.

Agent Green a explicat că, în cursul acestei săptămâni, membrii organizației pentru protecția mediului au ajuns în Bucovina, de ambele părți ale graniței. Aici, au vizitat natura și comunitățile locale de huțuli unde va fi viitorul parc național.

Membrii Agent Green au purtat discuții despre festivalul pentru pace pe care îl vor organiza în 2024

Un festival la care ne dorim să avem alături oamenii locului, oameni din alte colțuri ale lumii și autoritățile ucrainiene și române care trebuie să susțină înființarea parcului. Festivalul se va întinde pe durata a mai multe zile și orchestrele pe care le vom invita vor interpreta inclusiv rapsodiile celor mai mari compozitori din Ucraina și din România. Nu va lipsi nici simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven care se va încheia cu Oda Bucuriei, imnul Uniunii Europene”, au transmis membrii Agent Green.

De asemenea, potrivit comunicatului postat astăzi, 2 august, pe contul de Facebook, iubitorii de muzică au șansa de a-l vedea pe maestrul Bebeșelea dirijind aceasta simfonie pentru Filarmonica Banatul Timișoara.

Concertul va avea loc vineri, 4 august, în Piața Unirii din Timișoara.

Agent Green: ”Viitorul Parc Național al Păcii se va întinde de la Nistru până la Izvoarele Sucevei. Aceasta este ambiția noastră și a partenerilor din Ucraina. Un parc național care va uni natura și comunitățile locale din aceasta superbă regiune”

Ne-am apucat intensiv de lucru pentru a transforma această ambiție în realitate. Trebuie să convingem toate autoritățile, de la președinții celor două țări și miniștrii mediului până la primarii așezărilor din împrejurimi, dar mai ales oamenii care trăiesc aici”, au adăugat reprezentanții organizației.

Universtitatea din Cernăuți va lucra cot la cot cu cea din Suceava pentru a realiza studiul de fundamentare științifică necesar pentru justificarea tehnică a viitorului parc.

spot_img
Latest news
știri