Pe de o parte aceste lucrări se fac și pentru ca lucrarea hidrotehnică să fie întreținută, spun cei de la Apele Române. Mai ales că este foarte importantă la protejarea Bucureștiului de eventuale inundații. Iar canicula nu a făcut altceva decât să sporească vegetația acvatică, care necesită a fi îndepărtată. Acesta este motivul pentru care s-a apelat la un anume utilaj. Acesta se numește CONVER și este un utilaj de tip amfibie. Cei care au realizat iginiezarea sunt lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-București. Practic ei sunt și cei care au realizat lucrări de cosire în biefuri. Mai ales că a fost nevoie de intervenția lor în mai multe locații: Operetă, Mihai Bravu, Vitan, Sere.
Intervenții zilnice în apele râului Dâmbovița
De asemenea cei de la Apele Române precizează că intervin ori de câte ori este nevoie. ”Totodată, intervenim zilnic în dreptul fiecărui nod hidrotehnic, cu barca sau de pe mal, pentru îndepărtarea deșeurilor aflate pe luciul de apă. În baza unui acord de parteneriat între Apele Române și Mai Mult Verde, a fost montată, împreună cu Nod Marker București, o barieră în bieful Mihai Bravu”. Mai spun cei de la Apele Române. Această barieră se află în amonte de podul pietonal din dreptul străzii Abatorului. Practic este amplasată peste Nodul Hidrotehnic Mihai Bravu, din sectorul 4, București. Iar pentru captarea deșeurilor de plastic, trebuie ca nivelul apei la Mihai Bravu să fie menținut constant. Totodată în cazul în care trebuie să se facă lucrări, bariera poate fi îndepărtată. Partenerii în acest proiect sunt cei care se ocupă cu administrarea barierei în astfel de cazuri. Asta pentru ca integritatea ei să nu fie afectată și să poată fi folosită în continuare.
”Râul Dâmbovița se află în administrarea Apele Române Argeș-Vedea. Iar colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-București au grijă de întreținerea și exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice”. Mai spune cei de la Apele Române pe pagina lor de facebook.