6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Transformarea cadavrelor umane în îngrășământ a fost aprobată în New York

În statul New York din SUA a fost aprobată transformarea cadavrelor umane în îngrășământ. Acesta a devenit al 6-lea stat american care permite „compostarea umană”, conform Știrepesurse.

Cunoscută sub denumirea de „reducere organică naturală“, procedura este privită ca o alternativă la înmormântare sau incendiere.

Cadavrul este închis într-un container timp de câteva săptămâni, perioadă în care se descompune sub acțiunea microbilor și devine îngrășământ.

Transformarea cadavrelor umane în pământ durează aproximativ o lună

După o perioadă de aproximativ o lună, timp în care corpul stă în acele unități speciale supraterane împreună cu diferite materiale selecționate, de la iarbă și lucernă și până la așchii de lemn, și se degradează, rudele primesc pământul rezultat în urma descompunerii.

Firma Recompose afirmă că acest serviciu este ecologic în comparație cu incinerările, care produc emisii de CO2, sau cu înmormântările, care duc la defrișări pentru realizarea sicrielor.

În plus, susținătorii metodei spun că este utilă și pentru că cimitirele au devenit tot mai aglomerate, spațiul fiind limitat.

„Un pas uriaș pentru îngrijirea ecologică a morților”, a declarat un furnizor din Washington, pentru New York Post.

Cu toate acestea, episcopii catolici s-au opus legislației, afirmând că trupurile umane nu ar trebui tratate ca „deșeuri menajere”.

De asemenea, mai există rețineri cu privire la costuri, însă firma Recompose susține că acestea, în valoare de aproximativ 7.000 de dolari, sunt comparabile cu ale înmormântării și incinerării.

Celelalte 5 state care au aprobat procedura sunt Washington, Colorado, Oregon, Vermont și California.

Latest news
știri