9.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Voluntarii au stâns o tonă de deşeuri de pe malurile râului Bistrița

Printre deșeuri se numără inclusiv resturi auto și electrocasnice

Aproximativ o tonă de deşeuri, predominant PET-uri şi doze de aluminiu, dar şi resturi auto sau chiar electrocasnice, au fost strânse de pe malurile râului Bistriţa, transmite Agerpres.

Acţiunea de igienizare a avut loc duminică, 31 martie

Potrivit directorului Direcţiei de Management Integrat a Deşeurilor şi Protecţia Animalelor Gorj, Luis Popa, au fost strânşi peste 200 de saci de deşeuri, care sunt ridicaţi de operatorul de salubrizare.

Printre resturile aruncate pe malul râului Bistriţa în zona în care a fost făcută igienizarea au fost găsite şi electrocasnice, cum ar fi un televizor, o maşină de spălat şi chiar un frigider.

Zeci de voluntari au contribuit la igienizarea râului Bistriţa

Mulţumim tuturor celor 56 de participanţi, adulţi şi tineri, veniţi cu voie bună pentru a da o mână de ajutor. Recunoaştem că ne-ar plăcea să nu mai fie nevoie de astfel de activităţi de igienizare şi ne-am dori să mergem în natură să ne bucurăm de ce ne înconjoară, dar având în vedere imaginile din unele poze, şi nu le-am ales chiar pe cele mai dureroase, se pare că încă mai avem de lucru şi la acest capitol numit Dovadă de Civilizaţie”, a spus preşedinte Asociaţiei ”Tem for Next Generation”, Irina Sîrbu, potrivit sursei citate.

Latest news
știri