26 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Zeci de substanțe deosebit de periculoase au fost descoperite în roșiile de import

Următoarele analize vor fi efectuate pe roșiile românești

Mai multe substanțe periculoase au fost descoperite în roșiile de import cumpărate dintr-un supermarket din București.

Alte pesticide au fost găsite și la roșiile aduse din Italia aflate pe tarabe într-o piață din Craiova, scrie Adevărul.ro.

Nu mai puțin de 19 substanțe periculoase au fost descoperite în roșiile turcești cumpărate dintr-un supermarket italian, iar alte 13 în roșii italiene într-o piață din Craiova.

Strategie de marketing: Roșiile turcești, pline de pesticide, se vând ca provenind din Italia

Fiind practic aceleași substanțe, cam aceleași tratamente în ambele cazuri, laboratorul a tras concluzia că roșiile pline de pesticide din Italia ar fi de fapt din Turcia. De ce oare? Probabil pentru că s-a vorbit despre roșiile italienești că ar fi mai curate, sunt din spațiul intracomunitar, sunt mai controlate față de cele care vin din spațiul extracomunitar. Și atunci, ca metodă de marketing, cele turcești se vând ca fiind din Italia. Nu ne-ar mira ca și roșiile vândute acum cu prețuri mari, ca fiind românești, să fie turcești. Să le iei cu 5 lei kilogramul de la sursă și să le vinzi cu 50 de lei kilogramul. Este un profit extraordinar”, a transmis Andreea Stroe, realizator ”Agrojurnal” la Digi24.

ANSVSA nu dispune de suficienți angajați pentru a efectua toate verificările necesare

ANSVSA a explicat că deocamdată se bazează pe aceste analize, dacă e vorba de importuri. Cu toate acestea, este vorba despre milioane de produse intrate pe piață, și este imposibil ca toate să fie testate.

Problema este că ANSVSA nu dispune de suficienți angajați, iar acest aspect trebuie reglementat pentru a asigura trasabilitatea produselor.

Următoarele analize vor fi efectuate pe roșiile românești. Acțiunea vine după ce producătorii din România au fost acuzați de presă că legumele lor sunt pline de pesticide.

spot_img
Latest news
știri