14.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Australia a adoptat noi măsuri ferme împotriva fumatului

Ministrul Sănătății a spus că guvernul federal va lucra împreună cu guvernele statelor și teritoriilor pentru a stabili posibile penalizări pentru posesia de țigări electronice, cu excepția celor prescrise medical

Australia a implementat noi măsuri stricte contra fumatului, transmite BBC News, citat de Europa FM.

Unele tipuri de țigări electronice, numite și ”vaping”, nu vor mai fi disponibile fără rețetă, iar cantitatea de nicotină din aceste produse va fi redusă.

De asemenea, unele dispozitive de vaping de unică folosință urmează să fie interzise în țară.

Autoritățile din Australia vor interzice, de asemenea, importurile de astfel de dispozitive și vor implementa o creștere a taxelor pentru vânzările de tutun cu 5% pe an în următorii trei ani

În prezent, țigările din Australia sunt printre cele mai scumpe din lume, un pachet cu 25 de țigarete costând aproximativ 50 de dolari australieni (echivalentul a aproximativ 30 de euro).

Chiar dacă Australia are una dintre cele mai scăzute rate de fumat zilnic din lume, numărul tinerilor sub 25 de ani care încep să fumeze a crescut.

Cercetările sugerează că unul din șase australieni cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani a folosit țigări electronice, iar unul din patru tineri cu vârste între 18 și 24 de ani a fumat astfel de produse

Ministrul Sănîtății a precizat că aceste produse sunt intenționat direcționate către copii și sunt ușor de găsit ”în același loc cu bomboanele și ciocolatele” din magazine.

De asemenea, el a adăugat că utilizarea țigărilor electronice a devenit ”cea mai gravă problemă comportamentală” în școlile secundare.

Unele școli au început să instaleze detectoare de vapori în toalete, au raportat mass-media australiene.

Latest news
știri