16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

S-a dat startul la înscrieri pentru validarea instalatorilor de panouri fotovoltaice

Sesiunea va dura 10 zile și se va încheia pe 12 mai.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat faptul că se organizează, în aceste zile o sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor. În cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice. Este vorba despre acele panouri folosite pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Sesiunea va dura nu mai puțin de 10 zile și  va avea loc în perioada 2 mai, ora 10:00 – 12 mai, ora 23:59. Înscrierea instalatorilor în program şi transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicaţiei online, tocmai pentru a facilita înscrierea tuturor. Aplicația este pusă la dispoziţia tuturor celor care vor să se înscrie pe pagina de internet a AFM. „În vederea participării în cadrul programului de anul acesta, toţi instalatorii vor trebui să îndeplinească procedurile aplicabile în sesiunea din acest an, respectiv să se înscrie în aplicaţie şi apoi să încheie contracte de participare cu AFM, inclusiv instalatorii care au fost validaţi în sesiunile anterioare.

Chiar și înscrierea persoanelor fizice se face online

De asemenea, anul acesta persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicaţiei informatice, conform graficului pe care urmează să îl publicăm pe site-ul instituţiei, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune”, a precizat președintele Administrației, Laurenţiu-Adrian Neculaescu. Potrivit instituţiei, toate informațiile necesare, criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare şi alte informaţii privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanţare aferent sesiunii 2023. Acesta este disponibil și pe site-ul www.afm.ro.
Prin intermediul acestui program, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Acesta este pusă la dispoziție pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW.

spot_img
Latest news
știri