21.4 C
București
miercuri, 3 iulie, 2024

Roverul NASA a depășit recordul de producție de oxigen pe planeta Marte

Echipat cu instrumentul MOXIE, Perseverance a reușit să extragă și să producă aproximativ 6 grame de oxigen într-o oră

Roverul NASA a reușit să producă o cantitate record de oxigen pe Marte, conform unui articol publicat pe IFL Science.

Roverul, numit Perseverance, este echipat cu un instrument numit ”Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment” (MOXIE), care are capacitatea de a extrage oxigen din atmosfera rarefiată a planetei roșii.

MOXIE a reușit să producă aproximativ 6 grame de oxigen într-o perioadă de o oră, ceea ce este suficient pentru ca un astronaut să respire timp de aproximativ 10 minute

Practic, asistăm la o performanță remarcabilă, deoarece este prima dată când s-a reușit producerea de oxigen în cantități semnificative pe Marte.

Această realizare are implicații importante pentru explorarea viitoare a planetei roșii. Oxigenul produs local ar putea fi utilizat pentru susținerea vieții umane, dar și pentru producerea de combustibil pentru rachete sau generatoare de energie.

Recordul doborât de Roverul Perseverance reprezintă o realizare crucială pentru explorarea și eventuala colonizare a planetei roșii, oferind posibilitatea de a utiliza oxigenul produs local pentru susținerea vieții umane și pentru producerea de combustibil și energie

Aceasta ar reduce dependența de aprovizionarea de pe Pământ și ar face misiunile spațiale pe Marte mai fezabile.

Perseverance Rover rămâne o misiune importantă pentru NASA, având ca obiectiv principal căutarea de dovezi despre existența vieții trecute pe Marte.

Succesul în producerea de oxigen deschide noi posibilități pentru viitoarele misiuni umane și consolidează progresele tehnologiei spațiale.

spot_img
Latest news
știri