14.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Parcul Armătura din Cluj-Napoca, modernizat cu investiții de peste 18.7 milioane de lei, devine un pilon al dezvoltării urbane durabile

Anunțul a fost făcut de Emil Boc

Au fost demarate procedurile de recepție pentru Parcul Armătura din Cluj-Napoca, trecut prin lucrări de modernizare.

Investiția în reamenajare a însumat peste 18.7 milioane de lei.

Primarul Emil Boc a declarat că, în urma acestui proiect, municipalitatea se angajează să planteze peste 100.000 de arbori în oraș până în anul 2030.

Parcul Armătura din Cluj: o suprafață de 3.25 hectare a fost amenajată cu 205 arbori noi

De asemenea, s-a realizat o revigorare a coridorului de mobilitate verde-albastru de-a lungul Someșului, în zona parcului.

Infrastructura pietonală și pentru cicliști de-a lungul malurilor râului a fost modernizată și extinsă, inclusiv prin construcția unui nou pod pentru pietoni și bicicliști peste pârâul Nadăș.

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program,” a transmis edilul Emil Boc prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Acesta a mai precizat că modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, proiect realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

spot_img
Latest news
știri