20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Locul din România unde temperatura nu depășește 15 grade indiferent de caniculă

Există în România un loc, unde indiferent de cât de cald este, temperatura nu trece de 15 grade. Este o atracție turistică ce poate oferi și numeroase activități de agrement

Zona este una specială și de fiecare data uimește turiștii care îi trec pragul. Asta pentru că e foarte îngrijită, are o biserică, muzeu și chiar și magazine de suveniruri. Este construită la 226 de metri față de nivelul mării și oferă celor care îi trec pragul o temperatură constantă de 15 grade. Locul se află la 10 kilometri de reședința județului Râmnicu Vâlcea. Practic acolo s-a dezvoltat un orășel subteran din sare unde se găsesc puncte de atracție pentru sporturi, dar și pentru petrecut timp liber. Cum ar fi baruri, restaurante, biserică, dar și un muzeu. Salina Ocnele Mari este locul special unde temperatura se menține constantă. Salina este una dintre cele mai spațioase amenjări de acest fel din țara noastră. Și are o suprafață de nu mai puțin de 40.000 de metri pătrați. Un alt aspect care face Salina deosebit este umiditatea care rămâne constantă la aproximativ 50%. Ceea ce face din Salina Ocnele Mari un loc de refugiu pe caniculă. Mai ales că oamenii se pot bucura de toate atracțiile din interior. Ba chiar există și un loc unde se pot degusta vinuri.

Salina Ocnele Mari, o oază de răcoare

În această zonă exploatarea a început în perioada neolitică și a continuat în Epocile următoare. Aceste informații se găsesc inclusiv la muzeul de la Salină. Turiștii au putut vizita locul din anul 2009, de când a fost deschis. Accesul în interior, la Salină, se face cu microbuze care pleacă din jumătate în jumătate de oră. Durata călătoriei de la suprafață în interior este de 10 minute. Site-ul oficial al Salinei oferă și date cu privire la prețuri și activități. Un bilet pentru un adult costă 45 de lei, iar pentru copiii peste 3 ani se vor achita 30 de lei. Iar studenții până în 26 de ani vor achita 35 de lei, în timp ce pensionarii plătesc 40 de lei. În interior toate atracțiile puse la dispoziție se plătesc. De altfel, în această zonă a fost indentificată și fortificația dacică Buridava. Pe lângă agremente, la Salina Ocnele Mari turiștii se pot bucura și de aerosoli care tratează împotriva afecțiunilor respiratorii.

spot_img
Latest news
știri