12.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Premierul grec oferă vacanțe gratuite turiștilor care au fost forțați să fugă din cauza incendiilor

În 2024, turiștii ale căror vacanțe au fost întrerupte sau anulate de incendiile de vegetație sunt așteptați pe insula Rhodes

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că va oferi o vacanță gratuită turiștilor care au fugit de incendiile de pe insula Rhodes, transmit jurnaliștii de la publicația Sky News.

Mai multe case, pensiuni și hoteluri au fost mistuite de flăcări

Focurile declanșate de vânturile puternice au izbucnit pe insula greacă în cursul lunii trecute.

Flăcările au distrus case și hoteluri, forțând evacuarea a mii de persoane.

Grecia a declarat că a fost cea mai mare evacuare pe care țara s-a confruntat vreodată.

Potrivit autorităților, peste 20.000 de turiști și localnici au fost forțați să-și părăsească casele și hotelurile de pe litoral.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că autoritățile înțeleg că focurile au cauzat mari neplăceri pentru vizitatori

Într-un interviu pentru emisiunea Good Morning Britain de la ITV, prim-ministrul a afirmat că incendiile au afectat 15% din teritoriul insulei.

Cu toate acestea, oficialul a ținut să sublinieze că nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești în Rhodes și nici răniți.

Mai mult, conform declarațiilor, situația de pe insulă a revenit ”la normal”.

Turiștii care au fost afectați de incendiile de vegetație din Grecia sunt așteptați pe insula Rhodes în primăvara sau toamna anului viitor

Pentru toți cei ale căror vacanțe au fost întrerupte ca urmare a incendiilor, guvernul grec în colaborare cu autoritățile locale va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe insula Rhodes, în primăvară sau toamna viitoare. Vrem să ne asigurăm că vizitatorii se întorc pe insulă și se bucură de frumusețea naturală a acesteia”, a declarat Mitsotakis.

Prim-ministrul a spus că incendiile de vegetație în regiunea mediteraneană nu sunt neobișnuite, dar schimbările climatice au sporit intensitatea acestora.

Latest news
știri