11.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Înghețata din plastic, primul aliment din lume făcut din deșeuri | VIDEO

Înghețata din plastic a fost făcută din aceleași materiale găsite în sticlele de plastic, potrivit ktvu.

Noul aliment are la bază cercetările oamenilor de știință din Scoția. Aceștia folosesc bacterii și enzime speciale pentru a descompune polietilena și a o transforma în vanilină.

Acum, artista și designerul londonez Eleoanora Ortolani folosește noul material pentru a face ceea ce spune că este prima înghețată din lume făcută din plastic.

Până la acest moment, înghețata nu este comestibilă, însă poate fi admirată. Aceasta este expusă într-o instalație de artă numită „Guilty Flavours”.

„Astăzi avem instrumentele pentru a regândi sistemul alimentar în care trăim”, a spus Ortolani.

„Acest proiect a pornit de la o frustrare foarte mare cu privire la modul în care sistemul de reciclare a plasticului nu poate ține pasul. De asemenea, în ciuda tuturor informațiilor, producția de plastic nu este în scădere”, a mai spus ea.

Înghețata din plastic ar putea fi comestibilă

Oamenii de știință spun că înghețata nu a fost încă certificată pentru ca oamenii să o poată mânca.

„Acest lucru trebuie să treacă prin exact aceleași procese de reglementare și procese standard pentru alimente ca orice alt ingredient alimentar. Odată ce a trecut prin toate acestea va fi la fel ca orice alt produs de consum”, a spus biotehnologul Joanna Sdaler.

În prezent, a fost declanșată o dezbatere despre poluarea cu plastic. Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, doar 9% din deșeurile de plastic din lume sunt reciclate.

Vanilia naturală este al doilea cel mai scump condiment din lume. Valorificarea aromei de vanilie din plastic ar putea oferi un produs mai ieftin. Totodată, s-ar putea reduce risipa în viitor.

spot_img
Latest news
știri