1.5 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024

Marea Neagră, în pericol: OMV Petrom și Romgaz compromit biodiversitatea și sacrifică natura pentru propriu profit

Exploatarea gazelor fosile presupune un risc iminent pentru ecosistemul mării, afectând reciful, habitatele și toate speciile din mare prin foraje și deversări de substanțe toxice

Pe 22 iunie 2023, OMV Petrom a organizat o conferință online cu analiștii și investitorii pentru a prezenta proiectul Neptun Deep.

Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre și primul proiect offshore în ape de mare adâncime din România.

Investițiile estimate pentru dezvoltarea proiectului se ridică până la 4 miliarde de euro.

OMV Petrom și Romgaz au anunțat că vor extrage gazele fosile din perimetrul Neptun Deep

Petiția pentru protejarea Mării Neagre poate fi semnată aici

Greenpeace precizează că, din păcate, guvernul și companiile exploatatoare n-au spus nici măcar un cuvânt despre impactul negativ pe care acest proiect o să-l aibă acest proiect.

De aceea, împreună cu 20 de activiști, organizația Greenpeace a protestat în locul în care conducta din mare va trece pe uscat.

Avertisment Greenpeace: ”Marea Neagră va deveni un șantier pentru următorii ani”

Marea Neagră este un ecosistem cu mii de specii, de la delfini, căluți și pisici de mare, până la alge și fitoplancton care au un rol esențial în reglarea climei și curățarea aerului. Printre plastice, pescuit excesiv și poluare, acest ecosistem se zbate să supraviețuiască. Proiectul de exploatare de gaze nu va face altceva decât să pună și mai multă presiune pe viața fragilă din mare. Marea Neagră va deveni un șantier pentru următorii ani, cu zece sonde forate în jurul perimetrului de extracție, cu 160 de kilometri de conductă până la țărm și zeci de nave care vor transporta materialele pentru infrastructură”, au transmis membrii Greenpeace România.

spot_img
Latest news
știri