26 C
București
luni, 6 mai, 2024

O companie suedeză anunţă că a obţinut avizele tehnice de racordare de la Transelectrica

Vor fi racordate patru noi proiecte de parcuri eoliene

OX 2, o companie suedeză specializată în implementarea de proiecte care vizează producerea de energie regenerabilă, anunţă că a obţinut avizele tehnice de racordare de la Transelectrica pentru patru proiecte de parcuri eoliene, scrie News.ro.

Toatea acestea au o capacitate totală de 572 MW.

Primele două parcuri eoliene operate de compania suedeză vor fi puse în funcţiune la începutul anului viitor, urmând a avea o capacitate instalată de 99 MW fiecare.

Celelalte două parcuri eoliene, cu capacităţi de de 300 MW şi respectiv 72 MW, ar urma să fie conectate la reţea la finalul anului 2027.

Compania suedeză OX2, care şi-a început activitatea pe piaţa din România în anul 2021.

În România, OX 2 se ocupă de dezvoltarea de proiecte, construcţia, livrarea şi managementul soluţiilor energetice în domeniul eolian onshore şi offshore, solar şi de stocare a energiei.

La nivel global, în 2023, OX2 a pus în funcţiune 9 proiecte cu o capacitate totală de 500 MW şi avea în construcţie capacităţi de aproximativ 1 GW la final de an, când portofoliul total a ajuns la circa 47 GW.

Crește interesul pentru piaţa locală de energie 

Conform sursei citate, managerul pentru România al companiei, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, a transmis că ”sunt premise bune pentru ca 2024 să fie un an de creştere având în vedere interesul sporit pentru piaţa locală de energie şi angajamentele asumate de România pentru tranziţia la energia regenerabilă”.

Latest news
știri