16.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

O firmă care colectează deşeuri a fost amendată pentru că a depăşit capacitatea maximă de stocare

Societatea are sediul în Constanța

O firmă care colectează deşeuri din judeţul Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu pentru că a depăşit capacitatea maximă de stocare.

Societatea are sediul în localitatea constănțeană Lumina și nu a respectat în totalitate condiţiile din autorizaţia de mediu.

Amenda pe care societatea trebuie să o achite este de 50.000 de lei

Controlul planificat realizat de Garda de Mediu Constanţa la o societate care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase, valorificarea şi eliminarea deşeurilor periculoase şi nepericuloase, precum şi depozitări de deşeuri periculoase şi nepericuloase pe un amplasament din localitatea Lumina, a scos în evidenţă nereguli care au condus la sancţionarea operatorului cu amendă de 50.000 lei”, au afirmat reprezentanţii Gărzii de Mediu, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Ei au adăugat că operatorul economic avea obligaţia să respecte în totalitate condiţiile din autorizaţia de mediu.

Firma în cauză a depăşit capacitatea maximă de stocare cu 49 tone de deşeuri periculoase

Din verificarea documentelor privind trasabilitatea deşeurilor periculoase colectate şi depozitate pe platforma societăţii a reieşit că, în anumite perioade de timp s-a depăşit capacitatea maximă de stocare stabilită prin actul de reglementare, respectiv 49 de tone deşeuri periculoase”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanța.

spot_img
Latest news
știri