O suprafață de 12 hectare din Parcul IOR, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să fie pierdută pentru totdeauna din patrimoniul verde al comunității bucureștene.
Este vorba despre așa-numita ”zonă retrocedată” din Parcul IOR, arie care este distrusă într-un ritm amețitor, prin: otrăvirea copacilor, tăieri ilegale și incendieri recurente, timp în care autoritățile închid ochii.
Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan: ”Primăria Sectorului 3 trebuie să facă tot posibilul să oprească aceste distrugeri care continuă și în prezent”
”Societatea Ornitologică Română ne-a transmis că cele 12 hectare retrocedate din Parcul IOR reprezintă casa, locul de cuibărit, a peste 26 de specii de păsări. Acestea au găsit aici un adăpost mai bun față de restul parcului, datorită densității mai mari de vegetație, caracterului sălbatic și numeroaselor specii de arbori. Defrișările și „toaletările” din zonă distrug, în mod premeditat, acest habitat, iar autoritățile (cu precădere Primăria Sectorului 3) trebuie să facă tot posibilul să oprească aceste distrugeri care continuă și în prezent”, a transmis Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.
16968 persoane au semnat petiția care cere oprirea distrugerii parcului din București
Reamintim că tăierile ilegale din zona sălbatică a Parcului IOR au loc inclusiv în plină zi.
În doar o singură zi, peste 12 arbori sănătoși au fost puși la pământ. Apleurile emise de Greenpeace România, apeluri care vizau oprirea defrișărilor, nu au rămas fără ecou și mai mulți cetățeni s-au deplasat la fața locului cu Poliția Locală Sector 3 și Poliția Capitalei.
De asemenea, mai mulți reprezentanți ai presei au venit, au filmat, au luat interviuri și au scris despre noile acțiuni de mutilare a Parcului din București.