12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Un proiect pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat începe, în această lună, în farmacii

Proiectul se adresează celor cu vârsta de peste 18 ani

A început proiectul pilot care are în vedera evaluarea riscului de diabet zaharat tip 2. Este vorba despre o acțiune desfășurată în farmaciile din România.

Farmaciştii vor oferi informaţii despre factorii de risc implicaţi în apariţia diabetului zaharat

Proiectul este derulat de către Colegiul Farmaciștilor din România și urmărește să ofere oportunitatea cetățenilor de a-și evalua riscul de a dezvolta diabet zaharat tip 2 și de a primi recomandări privind modificările stilului de viață care să prevină sau să întârzie apariția acestei boli.

Acțiunea se desfășoară în 120 de farmacii din 20 de județe și presupune ca farmaciștii să folosească un chestionar standardizat pentru a evalua riscul de diabet al pacienților.

După, persoanele chestionate vor primi informații privind stilul de viață sănătos și vor fi îndrumați către medic în cazul în care există suspiciuni privind boala.

Scopul campaniei este de a reduce incidența diabetului zaharat tip 2 în România și de a crește gradul de conștientizare a populației cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos.

Farmaciile implicate în campanie vor afişa un anunţ în incinta unităţii

Diabetul zaharat de tip 2 este o boală cronică a cărei prevalenţă este în creştere, reprezentând una din bolile cronice cu impact major la nivel mondial. Această afecţiune poate fi prevenită şi depistată precoce, ceea ce înseamnă că identificarea persoanelor cu risc de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 este o prioritate. Am încredere că şi acest proiect-pilot va fi implementat cu responsabilitate şi competenţă de colegii mei farmacişti”, a declarat Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, potrivit Hot News.

spot_img
Latest news
știri