11.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Pescuitul somonului rege ar putea fi interzis în Alaska de Sud-Est

Populația de somon este în scădere din cauza pescuitului excesiv

Pescuitul somonului rege, specie de pește care trăiește în Alaska de Sud-Est, ar putea fi interzis din cauza temerilor legate de balenele ucigașe, care au nevoie de aceste pești pentru hrană, transmite Sky News.

Autoritățile americane intenționează să interzică pescuitul într-o zonă importantă pentru această specie, din cauza declinului populației de balene ucigașe și a faptului că somonul reprezintă o sursă importantă de hrană pentru acestea.

Somonul rege este adesea prins pentru hrană, carnea fiind foarte apreciată pentru conținutul său nutrițional alimentar, care include niveluri ridicate de acizi grași omega-3 importanți

În timp ce măsura a fost bine primită de unii conservaționiști, aceasta a fost criticată de alți pescari și proprietari de afaceri care ar putea fi afectați economic.

Decizia finală va fi luată după consultarea părților interesate și evaluarea impactului asupra ecosistemului și economiei locale.

Somonul rege este cea mai mare și mai scumpă specie de somon din Pacific, iar pescuitul cu undiță din sud-estul Alaskăi alimentează restaurante și magazine din întreaga lume.

Mai multe organizații de pescuit au condamnat decizia, spunând că aceasta amenință regiunea cu un dezastru economic și nu ar face aproape nimic pentru beneficiul balenelor

Dacă nu vor putea pescui timp de 10 luni pe an – cele două sezoane cele mai productive din an – va fi devastator. Sud-estul Alaskăi a depins întotdeauna de pescuit”, a declarat Amy Daugherty, director executiv al Asociației Pescarilor cu Undiță din Alaska.

Latest news
știri