13.3 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

O balenă ucigașă de peste 2 tone, aflată în captivitate mai bine de jumătate de secol, urmează să fie eliberată

Un grup de activiști susține că balena ar trebui transferată într-un sanctuar marin

După ce a trăit mai bine de 50 de ani în captivitate, o balenă de dimensiuni impresionante va ajunge înapoi în ocean.

Planul de a o duce înapoi pe Lolita în habitatul ei natural necesită totuși aprobarea federală, scrie Agerpres.

Eliberarea mamiferului reprezintă rezultatul acordului dintre un acvariu din Florida și o organizație pentru drepturile animalelor

Lolita, o orcă în vârstă de 57 de ani, capturată în 1970 într-un golf de lângă Seattle, cândva o atracţie la Seaquarium, a fost retrasă din spectacole în martie 2022, după schimbarea managementului.

Acvariul din Miami spune că a ajuns la un ”acord cu caracter obligatoriu” cu organizaţia non-profit Friends of Lolita pentru a elibera balena, care şi-a încheiat recent activitatea şi nu mai participă la spectacole.

Posibilitatea ca Lolita să fie eliberată a prins avânt după documentarul „Blackfish”, din 2013, despre captivitatea orcilor.

Balenele ucigaşe sunt mamifere extrem de sociale care nu au prădători naturali şi pot trăi până la 80 de ani.

Organizația Friends of Lolita este un grup de activiști pentru drepturile animalelor care se concentrează pe cazul Lolitei, o orca sălbatică care a trăit în captivitate la Parcul de distracții Miami Seaquarium din Florida, SUA

Friends of Lolita își propune să sensibilizeze publicul cu privire la condițiile inadecvate în care Lolita trăiește și să obțină eliberarea ei din captivitate și transferul într-un sanctuar marin unde să poată trăi într-un mediu natural.

De asemenea, organizația militează pentru interzicerea captivității animalelor sălbatice în parcurile de distracții și acvarii.

Latest news
știri