12.1 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Gunoi și circ: constantele din Sectorul 1

Noi discuții despre gunoi, un nou circ și focare de infecție la fiecare colț de stradă: cam așa încep lunile de vară în Sectorul 1 al Capitalei.

De luni bune, Clotilde Armand amenință că va rezilia contractul cu operatorul de salubritate. Operatorul a anunțat, din nou, că nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 1.

Știrea Verde

Prezența gunoiului pe stradă reprezintă, pentru primarul Sectorului 1, „un nou șantaj de tip mafiot” din partea companiei de salubrizare Romprest.

Circ pe bani și apel către Poliția Locală

Cum consideră Clotilde Armand că poate rezolva problema: îndemnându-i pe bucureșteni să sesizeze Poliția Locală, dacă nu li se ridică gunoiul.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei a transmis, în cursul zilei de miercuri, că operatorul de salubritate nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 1.

Știrea Verde

Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani și apărată de avocații liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curții de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiți ilegal de primarul pesedist) nu și-a plătit datoriile către furnizori. Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Și furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta”, a scris Clotilde Armand pe contul de socializare.

Știrea Verde

De asemenea, a mai precizat că, dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei orice fel de gunoi (stradal sau menajer) din Sectorul 1 nu este ridicat, contractul va fi reziliat și, în următoarea secundă, se va încheia contract cu un alt operator de salubritate.

Știrea Verde

”Nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată”

Cursă contra cronometru și ultimatumuri: Clotilde Armand a mai precizat că a fost sesizată și Garda de Mediu în legătură cu faptul că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează, în acest moment, ilegal, deșeurile.

În încheiere, primarul i-a îndemnat pe bucureșteni să sesizeze Poliția Locală Sector 1, dacă gunoiul nu este ridicat.

Latest news
știri