14 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Garda Națională de Mediu a aplicat 15 sancțiuni în valoare de peste 447.000 lei în a patra zi de acțiuni pe litoral

Operațiunile de inspecție și control au avut loc pe teritoriul rezervației Biosfera ”Delta Dunării” și pe litoralul românesc

În cadrul celei de-a patra zile consecutive de acțiuni, Garda Națională de Mediu a continuat operațiunile de inspecție și control pe teritoriul rezervației Biosfera ”Delta Dunării” și pe litoralul românesc.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, totalizând o sumă de peste 447.000 lei.

Garda Națională de Mediu a întocmit un total de 23 de acte de control

Una dintre principalele probleme constatate de către comisari a fost legată de gestionarea inadecvată a deșeurilor, cu o atenție deosebită acordată zonelor de șantier situate în imediata apropiere a stațiunilor de pe litoral.

Echipa Gărzii Naționale de Mediu a colaborat strâns cu jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța pentru a desfășura acțiuni de conștientizare în legătură cu importanța protejării zonei protejate din Rezervația Biosfera ”Delta Dunării”, în zona Vadu-Corbu.

La data de 1 august, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat inspecții la nivelul administrațiilor publice locale, au monitorizat activitățile administratorilor plajelor și au examinat modul de funcționare al operatorilor din sectorul HORECA

Reamintim că în a doua zi de acțiune a Gărzii Naționale de Mediu pe litoral, comisarii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 893.000 de lei.

În urma acestor controale, au fost întocmite un total de 25 de acte de control, iar ca rezultat al neregulilor constatate, au fost impuse 23 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare cumulată de 892.500 lei.

Conform declarațiilor oficiale, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor continua aceste acțiuni, extinzând monitorizarea la toate stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Latest news
știri