13.3 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Un ou de flamingo cu o vechime de 8.000 – 12.000 de ani a fost descoperit în Mexic

Descoperirea a fost făcută pe şantierul unui nou aeroport

O descoperire rară a avut loc pe un șantier de construcții pentru un nou aeroport din Mexic: este vorba despre un ou fosilizat de flamingo, cu o vechime estimată între 8.000 și 12.000 de ani, conform unui comunicat emis de Institutul Mexican pentru Patrimoniu (INAH) și citat de publicația G4 Media.

Oul de flamingo este remarcabil de bine conservat

Această fosilă care datează din perioada Pleistocenului se află într-o stare de conservare remarcabilă, o caracteristică incredibil de rară.

Mai mult, este prima dată când se descoperă o astfel de fosilă din familia Phoenicopteridae (flamingo) pe continentul american și doar a doua astfel de descoperire în întreaga lume, conform informațiilor furnizate de INAH.

Fosila a fost găsită într-un strat de argilă

Epoca geologică a Pleistocenului, cunoscută și ca cea mai recentă Eră Glaciară, a început acum aproximativ 2.6 milioane de ani și s-a încheiat în jurul a 11.700 de ani în urmă.

Fosila oului de flamingo a fost găsită într-un strat de argilă la o adâncime de 31 de centimetri pe terenul unde urmează să fie construit noul aeroport Felipe Angeles din Mexic, conform detaliilor furnizate de INAH.

Specia actuală de flamingo american, cunoscută pentru penele sale roz strălucitor, este întâlnită în principal în America de Sud, în Caraibe, pe peninsula Yucatan și pe coasta de sud-est a Statelor Unite.

Latest news
știri