18.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Valul de căldură care a lovit Mexicul provoacă decese, iar autoritățile emit multiple avertismente

Cel puțin șase persoane au decedat, iar canicula se va extinde pentru încă 10-15 zile

Au fost emise mai multe recomandări de precauție în fața temperaturilor ridicate cu care se confruntă Mexicul.

Temperaturile crescute, specifice unei primăveri târzii, au dus la înregistrarea unor valori extreme, iar o îmbunătățire a situației este așteptată abia peste câteva săptămâni, conform informațiilor furnizate de Reuters, potrivit HotNews.

Un val neobișnuit de caniculă a lovit Mexicul, determinând autoritățile să emită recomandări de precauție pentru cetățeni pe întreg teritoriul țării

Datele furnizate de Ministerul Sănătății până pe 9 iunie arată că cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în acest an din cauza temperaturilor anormal de ridicate.

Serviciul național de meteorologie prognozează temperaturi de peste 30 de grade Celsius în toate cele 32 de state ale țării, cu maxime cu cel puțin 10 grade mai ridicate în 23 dintre acestea.

Conform specialiștilor de la Institutul de Științe Atmosferice și Schimbări Climatice al Universității Naționale Autonome din Mexic, valul de căldură va continua pentru încă 10-15 zile

Aceste informații au fost comunicate în cadrul unei conferințe transmise online.

În Ciudad de México, copiii se stropesc cu apă în fântânile publice, iar navetiștii se protejează de soare folosind umbrele.

Valurile de căldură anterioare în capitală, unde puțini rezidenți dețin aparate de aer condiționat, au avut loc în principal în lunile aprilie și mai.

China a depășit recordul de temperatură: 39.4 de grade Celsius în mijlocul lunii iunie

Temperaturile extreme au lovit Beijingul în această vară, cu termometre care au înregistrat 39,4 grade Celsius, depășind recordul anterior pentru mijlocul lunii iunie.

Situația face parte dintr-un val de căldură care afectează o mare parte a Chinei.

Deși temperaturile ridicate sunt obișnuite în această țară pe durata verii, oamenii de știință avertizează că condițiile meteorologice extreme și temperaturile neobișnuite au devenit mai frecvente în ultima perioadă, iar schimbările climatice ar putea avea un rol în acest fenomen.

Recordul anterior pentru mijlocul lunii iunie, de 39.1 grade Celsius, a fost stabilit în 2000

Beijingul se află sub avertizare portocalie pentru caniculă, al doilea nivel cel mai înalt de alertă din China, iar o parte din provincia învecinată Hebei este sub avertizare roșie.

Situația este atât de gravă încât temperatura asfaltului a depășit local 50 de grade Celsius, iar experții atrag atenția că acest lucru poate duce la deteriorarea drumurilor și chiar la explozia anvelopelor.

spot_img
Latest news
știri