18.3 C
București
joi, 2 mai, 2024

Lista cu beneficiarii programului ”Casa Verde Fotovoltaice 2023” a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu

Bugetul este de 2 miliarde de lei

Lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului ‘”Casa Verde Fotovoltaice 2023” – persoane fizice – a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), citat de EuroNews.

Ministrul Mediului din România a transmis că, în acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile.

Ministrul Mediului, despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2023: ”Avem un buget record de 2 miliarde de lei”

Ne dorim pentru 2024 condiţii mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil şi să permită mai multor persoane să se alăture iniţiativei de producţie de energie verde”, a declarat Mircea Fechet.

În egală măsură, în cadrul programului ”Staţii de reîncărcare cu putere normală” a fost publicată o nouă listă care conţine 76 de dosare acceptate, iar în Programul de realizare a pistelor pentru biciclete au fost acceptate 59 de dosare.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente.

La începutul lunii februarie, a fost publicată o nouă listă cu aproximativ 10.000 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice

Interesul pentru Casa Verde Fotovoltaice este extrem de mare și în acest an când avem un buget record de 2 miliarde de lei pentru persoane fizice. La acestea se adaugă 250 de milioane de lei pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale. Așa cum am mai spus, ne oprim doar atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România”, declara, la acel moment, ministrul Mircea Fechet.

Latest news
știri