16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Italia: Activiștii pentru climă care vandalizează monumente vor plăti pentru restaurarea acestora

Decizia guvernului vine în contextul în care mai mulți protestatari au vărsat un lichid negru într-una dintre cele mai frumoase fântâni din Roma

În Italia, guvernul intenţionează să îi oblige pe activiştii pentru climă care vandalizează monumente şi opere de artă să plătească pentru restaurarea acestora.

Potrivit agenției de presă ANSA, Ministrul Culturii din Italia a reacționat, după ce mai mulţi membri ai organizaţiei pentru climă au turnat o substanţă ce a făcut ca apa uneia dintre cele mai legendare fântâni din Roma, Barcaccia, să devină neagră.

Gestul lor reprezintă cel mai recent incident dintr-o lungă serie de acţiuni prin care activiștii îndeamnă la nesupunere civilă pentru a sublinia nevoia unor acţiuni urgente în vederea combaterii schimbărilor climatice

Ne gândim să introducem o nouă sancţiune administrativă”, a declarat Gennaro Sangiuliano în timpul unei vizite la Napoli.

Sancţiunea va fi acordată de prefect pentru a-i face pe cei care comit astfel de fapte să achite costurile necesare pentru restaurarea lucrărilor. Costurile sunt mari, pentru că trebuie să chemi profesionişti specializaţi şi să foloseşti utilaje scumpe”, a adăugat ministrul italian al Culturii.

Activiștii pentru mediu din Italia au turnat un lichid negru în Fontana della Barcaccia cu scopul de a arăta consecințele poluării

Mai mulți activiști pentru mediu au vărsat un lichid negru într-una dintre cele mai faimoase fântâni din Roma, în cadrul unui protest care atrage atenția asupra poluării mediului, au transmis jurnaliștii de la publicația britanică The Guardian.

Manifestația a avut loc în 2 aprilie 2023. Fântâna (Fontana della Barcaccia) din Piazza del Pantheon, construită în anul 27 î.Hr., a fost vandalizată de un grup de activiști ai mișcării ecologiste Extinction Rebellion pentru a atrage atenția asupra crizei climatice și a poluării mediului.

spot_img
Latest news
știri