4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

China a construit cea mai mare fermă solară din lume, care l-a impresionat și pe Elon Musk

China a pus în funcțiune cea mai mare fermă solară din lume, care ar putea asigura necesarul energetic pentru Papua Noua Guinee sau Luxemburg.

Cea mai mare fermă solară din lume a fost construită în Republica Populară Chineză. Aceasta acoperă 810 kilometri pătrați și are o producție de 6,09 miliarde kWh anual, potrivit Interesting Engineering.

Locația acesteia este în deșerturile de lângă capitala regiunii Ürümqi. Ferma solară este condusă de compania de stat chineză Power Construction Corporation, potrivit Reuters.

Dar cât înseamnă 6,09 miliarde kWh anual? Ei bine, această energie ar fi suficientă pentru întreaga populație din Papua Noua Guinee sau Luxemburg. Până și Elon Musk s-a declarat impresionat de realizarea chinezilor.

Cea mai mare fermă solară din lume

Xinjiang, cunoscută oficial ca Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur, este o regiune autonomă a Republicii Populare Chineze (RPC). Este situată în nord-vestul țării, la limita dintre Asia Centrală și Asia de Est.

Xinjiang este cea mai mare diviziune la nivel de provincie a Chinei și a opta cea mai mare subdiviziune de țară din lume. Are peste 620.000 de mile pătrate și o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori. Își împarte granițele cu Afganistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Mongolia, Pakistan, Rusia, Tadjikistan și India.

Ürümqi are 4 milioane de locuitori și este al doilea oraș ca mărime din interiorul nord-vestic al Chinei, după Xi’an și cel mai mare oraș din Asia Centrală în ceea ce privește populația.

Noua centrală cimentează și mai mult puterea în creștere a Chinei în capacitățile sale de generare a energiei solare.

Datele publicate de Administrația Națională a Energiei din China anul trecut au arătat că capacitatea de generare a energiei solare a țării a crescut cu 55,2% în 2023. Cifrele evidențiază peste 216 gigawați (GW) de energie solară pe care China a construit-o în timpul anului.

spot_img
Latest news
știri