15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Luni a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată în istorie

Noile date de la Centrele Naționale pentru Protecția Mediului arată îngrijorător. Practic Pământul a atins cea mai caldă temperatură de când a început ținerea evidențelor. În acest mod preocupările legat de încălzirea globală sunt din ce în ce mai întemeiate.

Luni s-a înregistrat cea mai mare temperatură. Vorbim despre 17,01 grade Celsius (62,62 grade Fahrenheit), media la nivel global. Datele provin de la Centrele Naționale pentru Predicția Mediului. Aceasta este cea mai mare temperatură medie globală înregistrată vreodată în orice zi a anului. S-a depășit recordul 16,92 grade Celsius, care a avut loc atât pe 24 iulie 2022, cât și pe 14 august 2016. Experții au atribuit acest lucru unei combinații dintre schimbările climatice induse de om și apariția lui El Niño.

El Nino și încălzirea globală, fac ravagii

Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice raportează că, temperature a crescut cu 1,1 grade Celsius. La nivel global, în perioada 2011-2020, comparativ cu perioada 1850-1900. Acest lucru a cauzat incendii de vegetație, inundații și scăderea hranei. Potrivit Organizației Mondiale de Meteorologie, El Niño a revenit în acest an. Și este de așteptat să crească temperaturile globale în următoarele nouă până la 12 luni. Asociația Meteorologică Mondială a declarat că se așteaptă ca 2024 să arate ca 2016. Cel mai cald an înregistrat până în present. „Deși datele legate de vreme au început să fie strânse din 1979, alte seturi de date ne permit să privim mai în urmă.

”Încălzirea globală ne duce într-o lume necunoscută”

Și să concluzionăm că această zi a fost mai caldă decât orice moment de când au început măsurătorile Și, probabil, pentru mult timp înainte de aceasta. ”A scris pe Twitter, Robert Rohde, om de știință la Berkeley Eart. Acesta a adăugat „încălzirea globală ne duce într-o lume necunoscută.” Aceste temperaturi în creștere au fost resimțite acut în sudul SUA. Un val de căldură periculos a adus temperaturi cu extrem de mari într-o zonă dintre Florida și Arizona. Zeci de milioane de americani au fost marți sub o avertizare de căldură excesivă. În iunie, cel puțin treisprezece au fost uciși de căldură în Texas. Unde s-au înregistrat unele dintre cele mai ridicate temperaturi, precum și două în Louisiana, potrivit Associated Press.

Latest news
știri