11.6 C
București
marți, 14 mai, 2024

Temperaturi extreme în Spania, în aprilie

În Cordoba, mercurul din termometre a arătat nu mai puțin de 38.7 grade pe 27 aprilie

Temperaturile extreme fac deja ravagii în Spania. Aici s-a doborât deja recordul pentru cea mai caldă zi de aprilie și s-au întregistrat și primele victime. Astfel un cal a murit din cauza căldurii, iar un altul s-a prăbușit în timp ce trăgea la o căruță plină de turiști prin Sevilla. Proprietarul celor două animale este cercetat în acest caz. Cei de la poliția locală spun că acesta ar fi comis un posibil abuzaasupra animalelor și le-ar fi ținut o perioadă îndelungată la soare fără să le dea apă.

Se livrează camioane de apă, în anumite zone

Deși nu există date foarte clare legat de acest aspect, totuși, specialiștii spun că aceasta ar fi fost cea mai caldă zi de aprilie înregistrată vreodată în Spania. Astfel că potrivit, Met Office s-au înregistrat nu mai puțin de 38, 7 grade Celsius pe aeroportul din Cordoba. Recordul a fost doborât în ​​timp ce țara a continuat să înregistreze temperaturi extreme. În guvernul regional din Andaluzia, aproximativ 80.000 de persoane din provincia Cordoba trebuie să se bazeze pe livrările de camioane pentru apă potabilă, deoarece seceta a epuizat rezervorul din apropiere, iar apa dintr-un alt baraj a fost considerată nesigură pentru consum.

Se anunță și o vară secetoasă

Cert este că lucrurile nu par să se îmbunătățească mai ales dacă luăm în considerare și atenționările specialiștilor legat de faptul că este posibil ca aceasta să fie una dintre cele mai secetoase veri pe care le-a avut Spania. Peninsula nu este singura vizată de acest avertisment. Și Italia ar fi în aceiași situație legat de secetă, însă deocamdată mai există speranța că se vor schimba estimările. Cu toate acestea având în vedere că toate informațiile arată o accentuare a încălzirii globale, este greu de crezut că lucrurile își vor mai reveni la normal.

spot_img
Latest news
știri