34.7 C
București
luni, 8 iulie, 2024

Administrația Apele Române: ”Facem apel la folosirea rațională a apei” 

Țara noastră continuă să se confrunte cu secetă și episoade de caniculă

Reprezentanții Administrației ”Apele Române” au transmis astăzi, 5 iulie, că monitorizează în continuare debitele din mai multe secțiuni de râuri.

Potrivit comunicatului Administrației, la această oră, zece secțiuni de pe râul Buzău se află aproape de debitul minim necesar.

Utilizatorii (irigații și piscicultură) au fost deja avertizați cu privire la acest lucru, fiind astfel aplicată treapta I din Planul de restricții și folosire a apei în perioade deficitare. La nevoie, debitul va fi suplimentat din acumularea Siriu, din administrarea Apele Române Buzău-Ialomița”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Administrația Apele Române: ”Chiar dacă în aceste zone vorbim despre debite apropiate de nivelul minim necesar, nu există cerințe de apă din partea utilizatorilor pe care să nu le putem satisface”

În egală măsură, Administrația a punctat că, în acest moment, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri este de 78,96%, iar rezerva de apă este de 3,42 miliarde de metri cubi.

Facem apel la folosirea rațională a apei în special în zonele tradițional expuse secetei, iar atunci când plouă, este bine să stocăm apa de ploaie. Apa pentru băut trebuie folosită doar pentru băut, iar pentru celelalte activități casnice să apelăm, acolo unde este posibil, la alternative”, au adăugat reprezentanții Administrației ”Apele Române”.

spot_img
Latest news
știri