34.7 C
București
luni, 8 iulie, 2024

Vor fi lărgite plajele din stațiunile Neptun și Venus

Anunțul a fost făcut de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL)

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunță lărgirea plajelor din stațiunile Neptun și Venus.

Acestea vor avea 100 de metri și vor completa un macro-proiect de prevenire a eroziunii costiere pe care statul român îl implementează de câțiva ani cu bani europeni.

Plajele au fost extinse în orașul Constanța și în zona de nord a acestuia, iar acum a venit și rândul stațiunilor din ”extremul” sudic, informează Radio Eco Natura.

Plajele vor fi deschise după aproximativ două săptămâni de lucru

Fiecare celulă de plajă va fi împărțită în două secțiuni, urmând ca prima parte să fie deschisă publicului după aproximativ două săptămâni de lucru. Ulterior, se va trece la cea de-a doua jumătate a celulei. Astfel, doar zona în care se lucrează va fi închisă, permițând turiștilor să utilizeze imediat secțiunile finalizate la fiecare 2 săptămâni fiind creată o suprafață nouă de nisip. Noile suprafețe de plajă vor avea lățimi de 100 de metri plajă uscată și 280 de metri plajă submersă, asigurând o pantă lină la intrarea în apă”, anunță Apele Române, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Lucrările de înnisipare care se vor derula în aceste trei celule vizează Lotul 8 – Zona Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care fac parte din a doua parte a proiectului de reducere a eroziunii costiere pentru următorii 50 de ani, mai spune ABADL.

spot_img
Latest news
știri