15.7 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Peste 70.000 de turişti s-au aflat în hotelurile de pe litoral în minivacanța de Paște

Stațiunea Mamaia a atras cel mai mare număr de turişti

Peste 70.000 de turişti români şi străini s-au aflat în hotelurile și apartamentele de vacanță de pe litoralul românesc, în perioada 25 aprilie – 6 mai 2024, scrie Adevărul.

Anunțul a fost făcut de Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

Potrivit FPIOR, Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%.

În același timp, Mamaia a atras cel mai mare număr de turişti, ca în fiecare an, datorită celei mai mari capacitaţi de locuri de cazare, din totalul staţiunilor.

Foarte multe persoane au participat la festivalul de muzică electronică SUNWAVES

SUNWAVES, festivalul de muzică electronică cu care se deschide sezonul evenimentelor de la mare, a atins 90% turiști străini, din totalul participanților, cu peste 35.000 participanți ca trafic per total perioadă.

Încă o dată, se dovedeşte că un eveniment internaţional solid organizat şi promovat atrage atenția vest europenilor cu mult mai mult decât ar putea să o facă hotelurile, restaurantele, destinaţia în sine şi reprezintă un adevărat catalizator de atenţie şi de atractivitate, pentru un segment important de turişti şi fani ai acestui gen de muzică”, a declarat Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

Turiștii străini au ales Dobrogea și Litoralul Românesc, deși se aflau în sejur în Capitală

Potrivit declarațiilor oferite secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din Romania, noutatea este numărul încurajator de mare de turişti străini și mai ales americani care au venit independent către Constanţa.

Deși se aflau în sejur în Bucureşti, turiștii străini au solicitat croaziere pe mare, turul oraşului Constanţa şi vizite ghidate în Dobrogea.

spot_img
Latest news
știri