12.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

Participanții de la festivalul Burning Man au rămas înnămoliți în deșertul Nevada

Organizatorii Burning Man s-au confruntat cu o situație mai puțin obișnuită. Ploile care au căzut în ultima perioadă în deșert au făcut ca oamenii să rămână înnămoliți zile întregi.

Organizatorii Burning Man au reușit, în cele din urmă, să redeschidă drumul de la festivalul din deșertul Nevada. Asta după ce ploile l-au blocat și au ținut oamenii în nămol. După câteva zile de blocaj, s-a reușit scoaterea participanților într-un exod organizat cu 10 benzi lățime.

O armată de vehicule de agrement și mașini care căutau pământul promis al unui duș fierbinte și al unui pat curat. Ieșirea a fost pe un drum de pământ de 5 mile (8 km) până la cea mai apropiată autostradă. Contul Burning Man Traffic de pe platforma de socializare X a estimat timpul de călătorie al „exodului” la 5-1/2 ore.

Chiar și așa mulți dintre cei 64.000 de oameni au decis să rămână pentru a asista la arderea efigiei, simbolul festivalului.  Situl din deșertul Black Rock se află la aproximativ 15 mile (25 km) de cel mai apropiat oraș și la 110 mile (177 km) nord de Reno.

Oamenii au trebuit să conserve proviziile

Zile întregi, până la 70.000 de oameni au primit ordin să rămână pe loc și să conserve alimente și apă. În timp ce oficialii au închis drumurile, solicitând vehiculelor să rămână pe loc. „Oamenii au grijă unii de alții. Avem mâncare. Avem provizii. Avem adăpost. Deci este într-adevăr un efort de grup să treci peste asta”, a spus participantul David Date.

Cert este că o persoană și-a pierdut viața din cauza situației. „Părea într-adevăr apocaliptic”, a spus voluntarul festivalului Evi Airy. „Când vezi oamenii mergând desculți în așa frig cu copiii. Unii oameni au aici un copil mic de trei ani, patru ani. Nu știu cum au supraviețuit.”

Chiar înainte ca poarta să fie deschisă oficial, oamenii au început să plece cât timp era încă întuneric.  În fiecare an, Burning Man aduce zeci de mii de oameni în deșertul Nevada să danseze. Să facă artă și să se bucure de a fi parte dintr-o comunitate temporară, autosuficientă, de spirite asemănătoare. Originar în 1986 ca o mică adunare pe o plajă din San Francisco, festivalul de o săptămână este acum prezent de celebrități. Un bilet obișnuit costă 575 USD.

Latest news
știri