17.6 C
București
joi, 2 mai, 2024

Șeful Gărzii de Mediu Tulcea prins în flagrant cu mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat că l-au prins pe șeful Gărzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, cu mită primită de la un om de afaceri. Suma ar fi fost dată tocmai pentru ca bărbatul să încalce regulile de mediu pe care trebuia să le protejeze.

Procurorii DNA l-au reținut pe Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea. Acesta este acuzat că ar fi cerut și primit mită de la un om de afaceri. Banii ar fi fost dați pentru ca Meran să aplice o amendă mai mica omului de afaceri legat de punctul de lucru al societății comerciale pe care o are. Chiar Meran constatase neregulile de mediu de la locația în cauză.

Așa că în schimbul sumei de 25.000 de lei ar fi fost de accord să își încalce statutul profesiei, spun procurorii.  “În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 25.000 lei. Și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mica. Ori chiar sancţiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului. În autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.” Au explicat cei de la DNA într-un comunicat de presă.

Magistrații decid dacă îl arestează pe Meran

Potrivit aceleiași surse, Meran urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi în fața magistraților de la Tribunalul Constanța. Aceștia urmează să decidă dacă vor emite un mandat de arestare de 30 de zile pe numele lui.

Potrivit declarației de avere a lui Meran, depusă anul acesta, bărbatul are mai multe terenuri. Unul dintre ele, are suprafața de 350 de metri pătrați, este intravilan, se află în Galați și este în co-propritate cu soția. Șeful Gărzii de Mediu Tulcea mai deține singur un alt teren intravilan de 4.892 mp.

De asemenea mai are la Galați, și un apartament în același oraș de 62 mp, pe care l-a cumpărat în 2011. La capitolul mașini, Meran a trecut trei autoturisme. Un Ford Mondeo cu anul de fabricație 2018, un Wolkswagen Passat fabricat în 1998 și un Smart din 2000. Meran are și datorii, un credit în valoare de 50.000 de lei. Șeful Gărzii de Mediu a mai declarat venituri de 17.800 de lei pentru funcția de consilier juridic în Comuna Ghidigeni. Suma de 55.185 de lei salariu de la MD METACON REP SRL. Alți 25.401 de lei de la Garda Națională de Mediu, dar și o pensie de 13.068 lei.

Latest news
știri