13.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Tu știi câtă apă conțin hainele tale? Hainele francezilor vor avea buline „eco-friendly”

Stilul de viață eco-friendy pătrunde ușor-ușor și în vestiare.

Hainele francezilor vor avea buline „eco-friendly”. Concret, Guvernul de la Paris vrea folosirea resurselor într-un mod inteligent și când vine vorba despre haine.

Până în 2024, francezii își vor alege hainele nu numai după preț și calitate, ci și în funcție de cum afectează mediul procesul de fabricație. Fiecare produs va fi marcat de o etichetă în culori diferite, asemeni alimentelor, unde se va consemna cantitatea de resurse folosite pentru fabricarea articolului vestimentar respectiv.

Studiile arată că numai pentru o pereche de blugi sunt necesare câteva mii de litri de apă. Directivele eco cu privire la protejarea rezervelor naturale încep să fie aplicate în domenii de activitate din cele mai diverse.

Hainele francezilor vor avea buline „eco-friendly”.Un startup din Franța va clasifica gradul de impact pe care îl au hainele asupra Mediului

Un start-up local are sarcina să clasifice gradul de impact al hainelor, cu abțibilduri de culori diferite. Pentru fabricarea unui articol textil acționează 16 factori cu impact asupra naturii. Ne referim aici atât la gazele cu efect de seră, cât și la utilizarea resurselor fosile și minerale. De asemenea, este luat în considerare și consumul de apă per produs, cât și costurile cu transportul, având în vedere că majoritatea hainelor vândute în Franța sunt produse în Asia.

În România, stilul „eco-friendly” este abia la început. În ceea ce privește confecționarea hainelor în mod ecologic, sunt peste 20 de branduri românești care aleg să croiască haine fără să facă risipă de apă. Acestea sunt confecționate din bambus, cânepă, lână, chiar și pet-uri reciclate.

Citește și: Reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec patru ore. Obiectele care Nu se reciclează

Latest news
știri