15 C
București
joi, 9 mai, 2024

O reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră a fost înregistrată în România

Anunțul a fost făcut la Forumul Inovației Sustenabile care se desfășoară la Dubai

România şi-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, în ultimele trei decenii.

Potrivit declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis la evenimentul ”Sustainable Innovation Forum 2023” care are loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, ţara noastră se angajează să îşi dezvolte economia şi să reducă în continuare emisiile, simultan.

Pentru o dezvoltare durabilă și verde, România are nevoie de tehnologii transformatoare şi inovatoare, la preţuri accesibile

Klaus Iohannis a subliniat că ”peisajul inovaţiei verzi din România este foarte dinamic, iar marile centre universitare, cum ar fi cele din Bucureşti şi Cluj, inovează în domeniul materialelor de construcţie durabile şi al aplicaţiilor pentru eficienţă energetică”. 

Companiile din România susţin progresul tehnologiei pompelor de căldură, despre care anticipăm că vor fi esenţiale pentru decarbonizarea sectorului încălzirii şi răcirii clădirilor din România şi din Uniunea Europeană. Cercetarea şi inovarea pot ajuta la consolidarea şi la adaptarea superioară a producţiei agricole la schimbările climatice, atât în România, cât şi la nivel mondial”, a mai declarat Klaus Iohannis, citat de Digi 24.

Piața auto contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

De asemenea, Iohannis a subliciat că marii producători auto din România îşi reorientează producţia către vehiculele electrice.

Şeful statului a arătat că ”sinergiile dintre tranziţia verde şi cea digitală facilitează o acţiune eficientă în domeniul climei”.

spot_img
Latest news
știri