11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Dezastru ecologic. O barjă cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, în amonte de intrarea în România

Incidentul are șanse să provoace daune semnificative pe fluviu

O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. Aceasta a lovit un pod la granița dintre Croația și Serbia.

Ministerul Mediului din Serbia a informat că barja s-a scufundat la 40 de minute după miezul nopții. Aceasta transporta 1.000 de tone de îngrășământ azotat. În același timp, autoritățile croate au dispus închiderea podului cu pricina și a frontierei cu Serbia din acea zonă. A fost demarată și o anchetă privind împrejurările în care a avut loc incidentul. De asemenea, se fac verificări la pilonul podului care a fost lovit de barjă.

Barjă cu azot, scufundată pe Dunăre – Dezastru ecologic

Barja este înregistrată în Germania și plecase din Austria. Ea se îndrepta către un port din Serbia aflat la nord de Belgrad.

Incidentul are cele mai mari șanse să cauzeze un efect nefast asupra florei și faunei fluviale de pe Dunăre, potrivit unui expert în mediu citat de televiziunea sârbă N1 și Antena 3 CNN.

„Scufundarea unei barje cu 1.000 de tone de îngrășăminte va avea cu siguranță un impact negativ asupra florei și faunei fluviale și, indirect, asupra noastră“, a spus Dusan Blagojevic cu privire la nava încăcată cu azot.

În plus, utilizarea excesivă a îngrășămintelor agricole afectează producția și poate duce și la poluare atmosferică.

spot_img
Latest news
știri