18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Asociaţia Autism Voice a lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor şi adulţilor cu autism

Programul Asociației este destinat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism

Asociaţia Autism Voice a lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor şi adulţilor care se confruntă cu această afecțiune.

În cadrul acestui Smart Lab, persoanele îşi pot dezvolta abilităţile în domenii diverse precum construcţii, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanţă, botanică şi multe altele.

Preşedintele Autism Voice: ”Demersurile noastre au în vedere integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu autism, ceea ce reprezintă un prim pas spre schimbare şi o speranţă pentru întreaga comunitate”

Iniţiativele Autism Voice au ca scop facilitarea de oportunităţi reale de ocupare pe piaţa muncii pentru aceste persoane”, a declarat explică Anca Dumitrescu, Preşedinte Autism Voice.

Misiunea asociaţiei Autism Voice, încă din 2008, este de a dezvolta şi a oferi, la nivel naţional, cei mai buni specialişti şi cele mai bune programe de recuperare şi integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale.

Participanții la eveniment au avut ocazia să observe metodele de învățare la care vor avea acces tinerii și adulții în cadrul Smart Lab-ului proiectului

Acest laborator nu este doar un spațiu cu echipament, ci o oportunitate de explorare și experimentare, unde tinerii își pot dezvolta abilitățile în domenii diverse precum construcții, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanță, botanică și multe altele. Inițiativele noastre au ca scop facilitarea de oportunități reale de ocupare pe piața muncii pentru aceste persoane, și au la bază atât cunoștințe de specialitate autohtone, cât și internaționale”, se arată în comunicatul asociației.

Asociaţia operează două centre de terapie de renume în România şi Institutul Autism Voice, având o echipă multidisciplinară care asigură rezultatele optime în recuperarea abilităţilor copiilor cu dizabilităţi neuropsihice prin terapie ABA, psihoterapie, logopedie, consiliere, grupuri de dezvoltare şi integrare socială şi şcolară.

spot_img
Latest news
știri