12.8 C
București
marți, 21 mai, 2024

Industria europeană de producție a panourilor solare cere măsuri urgente pentru a evita închiderea firmelor locale, sub presiunea importurilor chineze

Din cauza prețurilor stabilite de firmele din China, UE riscă să-și piardă peste jumătate din capacitatea sa operațională de producție de module fotovoltaice solare

Industria europeană de producție a panourilor solare a cerut Uniunii Europene să ia măsuri urgente pentru a preveni închiderea companiilor locale, sub presiunea prețurilor generate de importurile chineze, conform unei scrisori consultate de Reuters.

Într-o scrisoare adresată Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, grupul industrial Consiliul European de Producție a Energiei Solare (ESMC) a avertizat că, fără ajutor imediat, UE riscă să-și piardă peste jumătate din capacitatea sa operațională de producție de module fotovoltaice solare în câteva săptămâni.

UE să lanseze măsuri de urgență și să sprijine producătorii locali de energie solară

În următoarele 4-8 săptămâni, producătorii principali de module fotovoltaice din UE și furnizorii lor europeni sunt pregătiți să închidă liniile de producție dacă nu se implementează măsuri de urgență substanțiale”, se arată în scrisoare, potrivit Economica.net.

Reprezentanții din acest domeniu au cerut UE să lanseze măsuri de urgență, inclusiv un program pentru achiziționarea excedentelor de stocuri de module solare ale UE, pentru a atenua suprasolicitarea, și să schimbe regulile privind ajutorul de stat pentru a sprijini producătorii locali de energie solară.

Europa își extinde rapid energia solară, instalând anul trecut o capacitate record de 56 GW

Cu toate acestea, această creștere rapidă este crucială pentru atingerea obiectivelor de combatere a schimbărilor climatice și depinde în mare măsură de componente importate din China.

Acest fapt a determinat unele grupuri industriale să se opună tarifelor care ar putea perturba aprovizionarea din China și ar putea încetini implementarea energiei verzi.

spot_img
Latest news
știri