12.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

Volkswagen şi-a înfiinţat propriul laborator de inteligenţă artificială

Compania intenționează ca vehiculele sale să devină din ce în ce mai inteligente

Producătorul auto german Volkswagen a anunțat că şi-a înfiinţat propriul laborator de inteligenţă artificială.

Anunțul reflectă ambiţiile tot mai mari ale industriei auto de a adopta această tehnologie de ultimă oră, transmite CNBC, citat de Forbes România.

Exemple comune ale unor astfel de laboratoare sunt cele ale OpenAI, pe care Microsoft le-a susţinut cu miliarde de dolari. Un alt exemplu este DeepMind al Google, pe care gigantul tech Alphabet l-a achiziţionat în 2014.

Compania auto a afirmat că va implementa inovaţiile AI ale laboratorului în propriile sale vehicule pentru a le face mai inteligente

Producătorul auto a afirmat că se concentrează pe dezvoltarea de soluții AI în laboratorul său și urmărește trei rezultate:

  • Optimizarea încărcării vehiculelor electrice;
  • Întreținerea predictivă pentru mașini;
  • Conectarea mai ușoară a vehiculelor la casele clienților prin intermediul dispozitivelor conectate la internet.

Compania a subliniat și că va explora utilizările AI pentru a implementa recunoașterea vocală în mașini.

Această declarație vine într-un moment în care alte companii auto fac investiții semnificative în domeniul inteligenței artificiale.

Companiile urmăresc să își consolideze capacitățile tehnologice și să doteze mașinile lor cu funcționalități mai avansate.

CEO-ul Grupului Volkswagen: ”Vrem să oferim clienţilor noştri o valoare adăugată reală cu ajutorul inteligenţei artificiale”

Ne propunem să conectăm ecosistemele digitale externe la vehicul, creând o experienţă a produsului chiar mai bună”, a declarat Oliver Blume, CEO al Grupului Volkswagen şi al Porsche AG.

Latest news
știri