9.2 C
București
joi, 16 mai, 2024

Volkswagen anunță reduceri semnificative de prețuri, răspunzând la dinamica pieței auto europene

Unele opțiuni beneficiază de reduceri de până la 8.800 de euro

Potrivit informațiilor furnizate de Automotive News Europe, Volkswagen a anunțat recent o scădere a prețurilor pentru gama sa de mașini, cu reduceri de până la câteva mii de euro.

Subsidiarele producătorului german au început să afișeze prețuri mai mici cu până la 3.000 de euro, iar opțiunile (avantaj-client) beneficiază de reduceri de până la 8.800 de euro în Italia.

În Norvegia, se remarcă faptul că un VW ID3 este acum cu până la 11 mii de euro mai ieftin decât la lansare, cu patru ani în urmă.

Volkswagen a anunțat că nu va intra într-un război al prețurilor cu Tesla

Această decizie vine în contextul unei piețe din ce în ce mai competitive, iar anul trecut, directorul general al Volkswagen declarase inițial că nu va intra într-un război al prețurilor cu Tesla.

Cu toate acestea, cu scăderea vânzărilor de mașini electrice ale companiei germane și pentru a se adapta la schimbările din piață, gigantul auto a decis să ajusteze prețurile, în ciuda declarației anterioare.

În luna noiembrie a anului trecut, compania germană a redus producția la fabrica sa de vehicule electrice situată în orașul Zwickau din Germania, ca urmare a scăderii cererii pentru astfel de autovehicule

Purtătorul de cuvânt al companiei a subliniat că noile oferte speciale sunt adaptate cerințelor specifice ale fiecărei piețe, ținând cont și de primele de casare oferite de guverne.

În Franța, de pildă, a doua cea mai mare piață din Europa, noile prețuri și linii de echipare înseamnă că aproape toate versiunile hatchback-ului compact ID3 și ale SUV-urilor de dimensiuni medii ID4 și ID5 vor fi eligibile pentru un bonus guvernamental cuprins între 5.000 și 7.000 de euro, în 2024.

În România, unde din acest an bonusul guvernamental pentru mașini electrice scade de la 10 mii de euro la 5 mii de euro, modelele electrice VW pornesc de la aproape 33 de mii de euro, pentru ID.3, din care se scade ecotichetul.

spot_img
Latest news
știri