14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

A fost lansat ghidul de finanțare al programului ”Fabrici de reciclare”

Fondurile provin din PNRR

Ministrul Mediului din România a anunțat că ieri, 5 martie, a fost lansat ghidul de finanțare al programului ”Fabrici de reciclare”.

Potrivit declarațiilor oferite de Mircea Fechet, ghidul va sprijini mediul privat și va ajuta la finanțarea a 26 de fabrici de reciclare din România.

Sprijinim mediul privat şi ne propunem să finanţăm cu 220 de milioane de euro, respectiv un miliard de lei, un număr aproximativ 26 de fabrici de reciclare pe care urmează să le finanţăm într-un procent care poate ajunge la 75%”, a declarat ministrul Mediului.

Fabricile de reciclare vor trebui să gestioneze cele opt miliarde de ambalaje care vor fi colectate în fiecare an

Ministrul Mediului din România a mai explicat că, în acest mod, 25% capital al beneficiarului şi 75% finanţare pe care o va acorda Ministerul Mediului.

Toate aceste fonduri provin din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pentru a fi completă această Horă a reciclării despre care discutăm, mai avem nevoie de încă un lucru – şi anume de aceste fabrici care vor trebui să gestioneze cele opt miliarde de ambalaje pe care ne propunem să le strângem în fiecare an”, se arată în comunicatul publicat de oficial pe contul de Facebook.

Solicitanţii eligibili sunt operatorii economici autorizaţi să desfăşoare cel puţin una dintre activităţile corespunzătoare acestor coduri CAEN:

  • 3821 – tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase;
  • 3822 – tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase.
spot_img
Latest news
știri