12.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

Asociația Mai Mult Verde va efectua noi lucrări de întreținere în Pădurea Comunitară Cama

Mai Mult Verde: ”Poți fi în continuare susținător al Pădurii Comunitare Cama printr-o donație recurentă care ne ajută să îngrijim copacii plantați la Giurgiu și în perioada următoare”

Asociația Mai Mult Verde vine cu vești noi în ceea ce privește prima pădure comunitară înființată în România: în cursul acestei săptămâni, membrii vor fi prezenți la Giurgiu pentru a efectua lucrări de întreținere în Pădurea Comunitară Cama.

Astfel, va fi mobilizat solul și va fi curățată vegetația din jurul puieților plantați în ultimii 3 ani pentru a se dezvolta și a obține nutrienții necesari.

Mai Mult Verde: ”Cu sprijinul vostru, Pădurea Comunitară Cama crește de la un la altul, iar noi vrem să vă arătăm acest parcurs”

Membrii Mai Mult Verde au precizat că, în fiecare an, primăvara și toamna, realizează activități de îngrijire în pădurile pe care le plantează.

Sunt lucrări necesare pentru dezvoltarea corespunzătoare a puieților plantați. 

Îngrijirea plantației este bucuria de a vedea cum crește o pădure de la sezon la sezon. Cum micile gesturi de a sprijini un grup de arbori, de a încuraja unele specii, de a suprima unii dăunători, pot avea un impact semnificativ în dezvoltarea acestui spațiu natural și în viața pe care o susține. O clasă în aer liber, lecții live de biologie, botanică, horticultură, geografie, istorie, un spațiu educațional nonformal, asta poate fi Pădurea Cama pentru cei ce vor să culeagă altfel de roade din natură”, se arată în comunicatul asociației.

”Pădurea Comunitară Cama este a giurgiuvenilor, având ca tutore în continuare echipa de specialiști a Mai Mult Verde”

An de an se va coagula comunitatea Pădurii Cama, astăzi nu mai mult de 10 giurgiuveni dedicați se află lună de lună aici, să îi observe evoluția și să lucreze strâns cu noi pentru planificarea lucrărilor de mentenanță și gestiune ce vor fi realizate pentru încă 3 ani, deci până în 2026. În concluzie, Pădurea Comunitară Cama este a giurgiuvenilor, având ca tutore în continuare echipa de specialiști a Mai Mult Verde și pregătind teren pentru un custode nonformal – comunitatea dedicată Pădurii Cama” a declarat Alexandru Gheorghe, arhitect peisagist.

Latest news
știri