12.1 C
București
luni, 6 mai, 2024

31 de școli vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic 

Anunțul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

31 de școli intră în Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”.

Potrivit anunțului făcut de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pe această listă sunt 7 unităţi şcolare din Bucureşti, câte 3 din Tulcea şi Vrancea şi câte două din Prahova şi Iaşi.

Cu ajutorul fondurilor din PNRR, școlile vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic 

Ministerul Educației furnizează periodic liste cu clădirile școlare încadrate în clasa de risc seismic clasa I, conform rapoartelor de expertiză tehnică și comunicate de UAT-uri, pentru a fi introduse într-un program de reabilitare.

Aceste clădiri sunt aprobate prin ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar UAT-urile din zona respectivă trebuie să își exprime acordul pentru includerea lor în program în termen de 5 zile de la aprobare.

Mai multe școli din București vor fi reabilitate

Lista include șapte unități școlare din sectoarele 1, 3, 4 și 6 din Capitală, precum și două clădiri ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași care vor fi, de asemenea, reabilitate.

Tot două unităţi şcolare vor fi reabilitate în Prahova, în timp ce din judeţul Tulcea şi din Vrancea sunt pe listă trei instituţii de învăţământ, transmite Edupedu.ro.

Judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Teleorman şi Vaslui apar pe listă cu câte o unitate şcolară.

Latest news
știri