12.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Ce este recomandat și ce nu trebuie să facem în timpul caniculei

Medicii și specialiștii au o serie de recomandări în aceste zile. Asta pentru că zilele caniculare pot pune în pericol viața celor care suferă de diferite afecțiuni.

Astfel, pentru populație, la modul general aceștia spun că este recomandat să nu ne expunem la soare între orele 11-18. Temperatura aerului condiționat trebuie să fie doar cu 5 grade mai mică decât cea de afară. Dacă temperatura e mai mare de 32 de grade, nu folosiți ventilatoare. În cazul în care nu aveți aer condiționat există soluție. Petreceți 2-3 ore în magazinele care au, sau spațiile publice, asa este recomandat. Hainele trebuie să fie din fibre naturale, lejere, culori deschise, pălăriile de soare sunt și ele un must. Dușurile trebuie să fie călduțe. Alcoolul favorizează deshidratarea. Nici băuturile cu cofeină sau cele carbogazoase cu zahăr sau din aceiași categorie nu este recomandat să le consumați. Fructele proaspete sunt recomandate. De asemenea e bine să știți că o doză de iaurt este similar unui pahar cu apă. Grădinăritul sau sportul este recomandat să le evitați, în această perioadă.

Recomandări pentru bebeluși

Pentru a limita creșterea temperaturii în locuințe, închideți ferestrele, trageți jaluzele. Câtă vreme este cald țineți ferestrele și ușile închise. Aerisiți seara târziu și dimineața devreme, așa este recomandat. Nu țineți becurile aprinse. Închideți orice aparat electrocasnic de care nu aveți nevoie.

În ceea ce privește sugarii sau copiii mici, aceștia au nevoie de alte măsuri de protecție. Să nu fie ținuți în curenți de aer, temperatura nu trebuie să fie umedă. Trebuie evitată căldura și ambientul să fie unul normal. Nu este recomandat să fie introduse alimente noi în această perioadă. Trebuie să fie hidratați. Este recomandat ca micuțul să fie îmbrăcat lejer, fibre naturale. Nu va fi scos din casa decât în afara perioadelor de caniculă și capul va fi acoperit. Vor fi hidratați în permanență cu apă plată și ceai. Mamele care alăptează trebuie și ele să se hidrateze.

Ce trebuie să facâ vârstnicii

Și persoanele vârstnice trebuie să aibă grijă în aceste zile. Este recomandat să nu se suprasolicite, să se hidrateze corespunzător cu apă sau ceai. Alimentația să fie din fructe și legume prospete. Este recomandat să nu circule la ore caniculare. Și își vor lua tratamentele. De asemenea pentru a se asigrua igiena este recomandat să facă 3-4 dușuri zilnice.

Latest news
știri