19.9 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Câteva sute de copaci vor fi plantați pe mai multe bulevarde din București

Arborii vor înlocui copacii care s-au uscat și au fost defrișați

Primarul Municipiului București, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria va planta 280 de copaci în zonele bulevardului Magheru, Splaiului Dâmboviţei și Bulevardului Regina Elisabeta.

Pe Bulevardul Regina Elisabeta se vor planta 23 de arbori în alveolele goale unde au fost copaci care s-au uscat și au fost defrișați

În egală măsură, în parcul Cișmigiu se vor planta alți 55 de arbori, se arată în comunicatul publicat de primar pe contul de Facebook.

Este vorba despre tei, stejar, mesteacăn, frasin, arțar, castan și diverse alte soiuri de copaci.

Cele mai multe bulevarde sunt în administrarea primărilor de sector. Noi avem axa Nord-Sud şi Splaiul Dâmboviţei, Bulevardul Regina Elisabeta. Sunt nişte copaci pe care, după cum ştiţi, e un mecanism prin care cine defrişează trebuie să planteze în compensare. De data asta este vorba de nişte copaci care au fost tăiaţi de către Administraţia Spitalelor din curţile spitalelor. Erau copaci uscaţi”, a declarat primarul Capitalei în cursul zilei de marți, 5 noiembrie.

ASSMB a plătit copacii, iar echipele Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București îi plantează

Nicușor Dan a explicat că Administraţia Spitalelor, conform hotărării de consiliu, a plătit cei 280 de copaci pe care Primăria Municipiului București îi plantează pe locaţiile din Magheru, deci de pe axa Nord – Sud şi ulterior pe locaţiile libere pe Splaiul Dâmboviţei.

Întrebat dacă este normal să fie plantaţi copacii iarna, Nicuşor Dan a răspuns: “Există o singură condiţie, să fie în repaus vegetativ, adică începând cu noiembrie, până în februarie şi solul să nu fie îngheţat. Condiţiile sunt îndeplinite, putem să plantăm”.

spot_img
Latest news
știri