O familie de zimbri, filmată în timp ce-și protejează puiul

În mai, 2020, Munții Făgăraș devenau ”acasă” pentru zimbri, iar Fundația Carpathia aducea în țară simbolul românesc. În mai, importam tradiția noastră de la state ca Polonia sau Germania și o monitorizam, cu scopul de a o păstra.

Zimbrul, un simbol românesc și o specie care a fost mult timp pe cale de dispariție, rămâne atent monitorizat, atât în rezervații, cât și în sălbăticie. Deseori asociat cu fenomenul de ”resălbăticire”, zimbrul nu mai este considerat o specie vulnerabilă.

În 2020, Marina Drugă, managerul proiectului LIFE Bison a explicat faptul că nașterile în sălbăticie și sprijinul comunităților locale sunt semnale bune care ne spun că zimbrii aparțin acestor plaiuri ancestrale.

De asemenea, managerul proiectului a menționat că nu trebuie să uităm că specia este încă amenințată de provocări diverse, de la pierderea habitatului, la neclaritatea proceselor legislative.

De aceea considerăm că doar împreună putem lucra spre a ne asigura că nu va regresa progresul făcut în ultimii 70 de ani, ci vom fi martorii unei schimbări în bine”, a declarat Marina Drugă.

Zimbri cu pui, filmați în județul Neamț

În timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei, a fost filmată o turmă de zimbri. Administratorii parcului natural au surprins imaginile în pădurile din județul Neamț.

Turma de zimbri a fost filmată de angajații Romsilva, regia care administrează rezervația naturală din județul Neamț. Animalele au simțit prezența oamenilor și au încercat să protejeze puiul de zimbru care îi însoțea, precizează Descoperă.ro.

Imagini splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț într-o filmare realizată de colegii noștri în timpul acțiunilor de monitorizare. Se poate observa în imagini cum adulții protejează puiul de zimbru și țin sub observație pe colegii noștri, care au păstrat distanța de turmă. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț”, au relatat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

44 de zimbri, dintre care 15 s-au născut în libertate

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă. În prezent acolo trăiesc 44 de zimbri, dintre care 15 s-au născut în libertate, potrivit Mediafax.

Parcul este situat în nordul județului Neamț și se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt acoperite cu pădure.

Zona a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există, concomitent, zimbri în libertate, în semilibertate și în captivitate, menționează sursa citată.

Cristina ANTALhttps://www.StireaVerde.ro
Jurnalist part-time / Pesimist full-time

Popular

DE ACELAȘI AUTOR

Săptămâna Verde: un proiect care a venit în ajutorul a sute de elevi

În perioada 27 septembrie - 1 octombrie Asociația ”Mai Mult Verde” a derulat proiectul Săptămâna Verde la Școala Profesională din satul Podu Doamnei, comuna...

Muzeul deșeurilor din Indonezia este realizat integral din obiecte din plastic

În Indonezia, un grup de activişti de mediu, dornici să tragă un semnal de alarmă cu privire la înrăutăţirea poluării cu plastic a oceanelor,...

Ministrul Mediului: Returnarea ambalajelor reutilizabile se va face contra unei garanţii de 0,5 lei

În cadrul şedinţei de Guvern care a avut loc luni, ministrul Mediului a anunţat că a fost adoptată o hotărâre prin care ambalajele reutilizabile...

”Stop poluare! Start Reciclare!”: bilete de autobuz, în schimbul deșeurilor reciclabile

La Bârlad a fost inițiată campania ”Stop poluare! Start Reciclare!”. Este o nouă acțiune pentru protecția mediului, dar și ocazia locuitorilor Bârladului de a...