6.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Enel X instalează 25 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în centrele comerciale din 12 orașe

Un număr de 25 de stații de încărcare pentru autoturismele electrice urmează să fie instalate de Enel X în parcările centrelor comerciale deținute de NEPI Rockcastle în 12 orașe din țara noastră, conform unui comunicat de presă emis de Enel. Stațiile de încărcare rapidă vor fi amplasate în apropierea centrelor comerciale deținute de NEPI Rockcastle în București, Satu Mare, Brăila, Galați, Timișoara, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Deva, Sibiu, Buzău, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

Având în vedere locația stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, acestea ar urma să acopere o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri din drumurile principale din țara noastră, ceea ce înseamnă că proprietarii de autovehicule electrice vor avea acces mai facil în orașe din sudul, centrul și vestul României. În urma colaborării dintre Enel și NEPI Rockcastle, Enel X își continuă planurile de dezvoltare a unei rețele de stații de încărcare și de încurajare a mobilității rutiere a clienților prin intermediul autoturismelor electrice.

Mihai Mardale, Head of E-Mobility, Enel X România, afirmă că prin acest proiect se continuă planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru șoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de accelerație spre tranziția energetică și spre o economie sustenabilă. Pentru România există un plan ambițios în anul 2021 pentru extinderea lanțului de stații de încărcare și pentru încurajarea unui transport durabil, a mai adăugat Mihai Mardale.

Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle, a declarat că una dintre direcțiile strategice ale companiei pe care o reprezintă, pe termen lung, vizează susținerea economiei verzi în România, dar și în alte opt țări în care NEPI deține centre comerciale. Prin intermediul acestui proiect se consolidează poziția în domeniul sustenabilității, iar alături de Enel X se va reuși punerea pe harta mobilității sustenabile cele mai importante orașe din țară.

NEPI Rockcastle transmite că în parcările centrelor comerciale deținute în România vor fi montate stații de încărcare pentru mașinile electrice și vor fi marcate locuri de parcare destinate posesorilor acestui tip de autovehicul.

Parteneriatul încheiat între Enel X și NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 stații JuicePump și 14 stații JuicePole. Fiecare stație va permite încărcarea a două autoturisme în același timp. Odată cu inaugurarea celor 25 de stații, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X în România va trece de 120.

Fotografie de thumbnail via Unsplash / Chuttersnap

Latest news
știri